A támogató és sikeres fotós közösség...

FOTÓS TUDÁSTÁR KLUB előadások visszanézése

Ha be vagy jelentkezve a Facebookon, akkor csak kattints az adott előadó neve alatti gombra és a Facebook csoportban az előadás külön ablakban megnyílik.

18 fotós előadás, amiket elérsz a klubban

2,5 ÓRÁS PORTRÉFOTÓZÁS NÁNÁSI PÁLLAL

Előadó: NÁNÁSI PÁL

Nánási Pál egy szuper elméleti és gyakorlati előadással készül. Ennyire részletes és gyakorlatra koncentráló előadást nem láthattál még tőle. Gyakorlati példákon keresztül mutatja be a természetes és mesterséges fények használatát. Elmondja a portréfotózás titkos receptjét. Láthatod, hogyan instruálja a modelleket. Megmutatja mire figyelj, ha pózoltatásról van szó. Egy abszolút gyakorlati előadást láthatsz tőle. Úgy, mintha egy workshopon lennél. Mesél arról, is, hogy milyen technikával dolgozik és hogyan lett belőle az ország egyik legismertebb fotósa. Elárulja azt is, hogyan lehet belőled szuper portréfotós!

HOGYAN FOTÓZZ VÉGIG EGY ESKÜVŐT!?

Előadó: VÁMOS CSABA

Csaba 5 év alatt lett Magyarország díjnyertes esküvő fotósa. Előadásában lépésről-lépésre bemutatja hogyan fotóz végig egy teljes esküvőt a készülődéstől a buli végéig. Elmondja azokat a titkos recepteket, amik ahhoz kellenek, hogy olyan sorozataid lehessenek, mint neki.

HOGYAN KÉSZÍTS JÓ PORTRÉKAT HÉTKÖZNAPI EMBEREKRŐL!?

Előadó: SCHRAM ANDRÁS

András előadásában arról fog mesélni, hogy mi a kis mélységélességű portré titkos receptje. Elmondja, hogy mennyire fontos a jó háttérválasztás, és arra is rávilágít, hogy nem kellenek különleges helyszínek ahhoz, hogy jó portrékat tudj készíteni. GYAKORLATI bemutatójában egy “átlagos” ember lesz a portréalanya és nem egy modell. Ezzel is szeretne megtanítani arra, hogy egy kép nem attól lesz szuper, hogy modellt fotózol, hanem attól, hogy ismered azokat a titkos recepteket, amiket el fog mondani.

STÚDIÓFOTÓZÁS EGYSZERŰEN

Előadó: SZIPÁL PÉTER

Péter előadásában azt mutatja meg, hogy sok-sok lámpa nélkül is lehet nagyon hatásos portrékat készíteni, ehhez azonban ismerni kell azokat az apró trükköket és világítási megoldásokat, amiket Hollywoodban ő is alkalmazott. Megmutatja, hogy a sokszor bonyolultnak tűnő portrékat nagyon-nagyon egyszerűen is el lehet készíteni. Ez egy kiváló előadás, ha nagyobb beruházás nélkül szeretnél szép portrékat készíteni.

FOTÓS- ÉS FILMES VILÁGÍTÁS

Előadó: SZABÓ GÁBOR

Bizonyára hallottad már, hogy a világítást megtanulni legjobban a filmesektől lehet. Szabó Gábor több mint 50 filmnek volt az operatőre. 30 évig tanított a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, majd a Metropolitan Egyetem operatőri képzésének vezető tanára volt, jelenleg a ViewFinder nemzetközi operatőri mesterképzést vezeti az SZFE-Írország-Észtország együttműködésében.

Ebben az előadásban azt mutatja be, hogy ezeken az elit egyetemeken milyen módon tanítják meg a hallgatókat világítani. Elméleti- és gyakorlati előadásban teljesen az alapoktól mutatja meg, hogyan tanulhatod meg a fények helyes használatát egészen a haladó szintig. Mindezt a gyakorlatban is bemutatja filmekből vett példákkal, de több fénykonstrukciót modellen is bemutat. Ha szeretnél igazán jól bánni a fényekkel, és megérteni a világítás lényegét, akkor ez a mesterkurzus kihagyhatatlan számodra. Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy Magyarország vezető filmes tanára vállalta ezt az előadást.

FINE ART PORTRÉFOTÓZÁS

Előadó: BENKŐ REGINA

Benkő Regina 3 év alatt lett Magyarország egyik legismertebb Fine Art- és családi fotós. Előadásában arról fog mesélni, hogyan sikerült ilyen rövid idő alatt felépíteni karrierjét, ráadásul vidéken! GYAKORLATI bemutatójában láthatjátok, hogy készül el egy szuper FINE ART potrésorozat, de azt is megmutatja, hogyan készülnek családi képei. Kitér arra is, hogy milyen fontos a ruhaválasztás, a gyerekekkel való kommunikáció és természetesen az utómunkáról is mesélni fog.

SZELLEMI ÉS FIZIKAI FÉNY A MŰVÉSZETTÖRTÉNETBEN

Előadó: DR. RÉVÉSZ EMESE

Ahogy a fotós- és filmes mesterkurzusnál, így ennek az előadásnak is az adta az apropóját, hogy szerettünk volna egy olyan előadót, aki a filmes operatőrök képzésében vesz részt. Az előadás művészettörténeti példákon mutatja be a fény alkalmazását, szerepét és jelentését a művészettörténetben, a középkortól a kortárs művészetig. Olyan megvilágítási típusokkal is foglalkozunk, amelyeknek a festészetben több évszázados hagyománya van, ám a fotóművészetben mai napig használatosa

TÁRGYFOTÓZÁS A GYAKORLATBAN

Előadó: HORVÁTH DÁNIEL

Az online workshopon Dani bemutatja nekünk a műtermi világítási eszközöket, majd lépésről-lépésre felépítünk egy komplex világítást, amelyen keresztül segít megérteni nekünk három különböző világítási koncepciót, és megoldani a tárgyfotózás egyik fő problémáját, a csillogások, tükröződések kezelését.

GLAMOUR ÉS BOUDOIR FOTÓZÁS

Előadó: DUOPACK

Dia és Tomi DuoPack-“világlegjobbnői” néven az egyik legismertebb glamour és boudoir fotósok. Ezen a gyakorlati előadáson egy tv stáb is elkísérte őket, így láthatjuk majd hogyan dolgoznak a stúdióban. Hasznos gyakorlati tanácsokat is adnak. Legyen szó fényekről, pózoltatásról, kamerabeállításokról, kompozícióról vagy éppen a ruhaválasztásról. Olyan titkokat árulnak el, amiket csak a workshopjukon szoktak.

UTAZÁS A KONGÓI ESŐERDŐTŐL A ROMÁNIAI GETTÓK VILÁGÁBA

Előadó: HAJDÚ D. ANDRÁS

Hajdú D. András az Év sajtófotósa volt! Előadásában arról beszél, hogy mi a “siker” titka, arról, hogy miért kulcsfontosságú az elhivatottság a fotográfiában. Szó lesz továbbá arról, hogy mennyi a gondolat vagy a szerencse szerepe a szakmánkban, és arról is, miért nem hord sosem fényképezőgépet magával kizárólag csak akkor, ha dolgozni megy.

AMATŐRÖK ÉS PROFIK, ÉS A DOKUMENTARISTA FOTOGRÁFIA

Előadó: STILLER ÁKOS

Ákos egyszerre tartja magát amatőrnek, amikor már lassan 10 éve fotózza a magyarországi tanyavilágot, és dolgozik megrendelésre, amikor még az esti gépet pont elérve repül el egy kémanyagot dokumentálni a New York Times számára. A végtelen idő és a lapzárták csatája egy riportfotós szemén keresztül.

MŰVÉSZI AKT- ÉS TÁNCFOTÓZÁS

Előadó: EIFERT JÁNOS

A hazai fotóművészet egyik legismertebb alakja. “Ha nem érződik egy képen a szenvedély és a képzelet, akkor az csak unalmas és tárgyszerű lehet” – vallja Eifert János. Izgalmas előadással készül a Fotósok Online Hétvégéjére!

SZUBJEKTÍV KORLENYOMATOK

Előadó: BENKŐ IMRE

Magyarország egyik legismertebb fotóművésze, fotóriportere. Számtalan díj tulajdonosa: Balázs Béla-díj, Érdemes művész, Kiváló művész. Acél-Mű, a Sziget, Arcok, az Utak és Horizon fotóesszékből válogatott fotói alapján beszél majd előadásában a való világ vizuális értelmezéséről, a dokumentarista fotográfia alkotói lehetőségeiről, hosszútávú sorozatokról és ezek technikai lehetőségeiről.

HOGYAN KÉSZÍTS SZUPER KUTYAFOTÓKAT?

Előadó: SIMKÓ SZILÁRD

Magyarország egyik legismertebb kutyafotósa tart most elméleti és gyakorlati előadást. Olyan technikákat fog mutatni, amikkel otthon Te is kiváló kutyafotókat tudsz majd csinálni.

Hogyan készíts látványos portrékat!?

Előadó: BOGNÁR BOGI

Bogi gyakorlati bemutatójának első felében betekintést nyerhettek egy portréfotózásba Iszak Esztivel, ezt követően a véleményvezér, Baumgartner Kata streetfotózása lesz terítéken. A két fotózást végigkövethetitek a sminkeléstől az elkészült képekig. Bogi mesél az objektívek, a fények használatáról, kiegészítőkről és érdekes kulisszatitkokról.

TERMÉSZETFOTÓZÁS IRÁNYZATAI

Előadó: DARÓCZI CSABA

Magyarországon többször elnyerte az Év természetfotósa, és a Varázslatos Magyarország pályázat fődíját. Európában szinte az összes rangos pályázaton volt már első díjas/fődíjas. Egy izgalmas előadással készül a Természetfotózás irányzatairól.

Kicsit másKÉP

Előadó: ZSILA SÁNDOR

Célja, a természetfotózás eszközével bizonyítani azt a csodát, ami körülvesz minket, a Természet szépségét, erejét, gyengédségét, szeretetét és sorolhatnánk még sok, általában inkább emberre utaló jelzőt.

KÜLÖNÖS FAJOK AZ OPTIKÁM ELŐTT

Előadó: POTYÓ IMRE

Izgalmas és szórakoztató előadás keretében ismerkedhettünk meg a természet varázslatos értékeivel. Kreatív kompozíciók, megannyi fotóstémán keresztül: parányi élet a havon, páracseppekbe burkolódzó, bányajáratokban telelő lepkék és denevérek, kora tavasszal a csillagok alatt vagy a holdfényben meginduló békák hada, színpompás virágok, zöld fényükkel imbolygó szentjánosbogarak, nyárestéken rajzó millió dunavirág kérészfelhők, zúgó patakok és tavak (víz alatti) világa, spórát pöfékelő gombák, és további expozíciók a vadonból.